woensdag 11 juni 2014

Snelle aziatische glutenvrije hap bij Wok to Go in Utrecht

Vandaag kwam ik uit mijn werk en ik wilde in het zonnetje in mijn boeken duiken. Een snelle hap erbij en aan de slag. Een snelle (glutenvrije) hap halen voor weinig geld is echter vrij lastig. Toch maar even proberen of ik bij de Wok to Go op de Mariaplaats (Utrecht) terecht kan.

"heeft u een allergenenkaart? ", dit vroeg ik omdat ik weet dat diverse wok afhaal concepten dit hebben, zoals Yam Yam en Eazie. De jongen achter de kassa boog iets naar voren, trok zijn wenkbrauwen op en vroeg "wat bedoelt u?".
Ok missertje, score -1, toch maar even uitleggen dan. Gelukkig werd deze jongen snel bijgestaan door een collega en hij bleek nieuw te zijn. -1 valt weg en we staan weer op 0.
Helaas was de reactie van de collega niet erg vriendelijk. Ze zuchtte nog net niet hoorbaar toen ik aan haar vroeg om een allergenen kaart. " nee hebben we niet, maar waar bent u dan allergisch voor?". "Ik wil graag glutenvrij, kan dat?".  "De vegetarische wok, dat kan". "Maar kunt u niet gewoon wat groenten wokken en wat vlees toevoegen, met witte rijst? Dat vind ik prima hoor". Weer een net niet hoorbare zucht en ze draaide zich vragend om richting de keuken. Er ging zich ondertussen nog iemand mee bemoeien en het bleek dat de sweet chili glutenvrij is. "misschien wel lekker voor u, een beetje saus erbij?" Daar stemde ik graag mee in, want het komt niet vaak voor dat ik een lekkere saus kan toevoegen.
Het "snelle afhalen", was inmiddels redelijk overschreden en de rij achter mij groeide. Zeker toen de nieuwe jongen niet wist hoe hij, mijn toch wel lastige bestelling, aan kon slaan op de kassa. Verontschuldigend keek ik even om naar de wachtende mensen.
Bij de Wok To Go, is de keuken open en kan je tijdens het wachten de koks goed op de handen kijken. Wat er vervolgens gebeurde stemde mij redelijk positief. Er startte een gesprek in de keuken tussen de koks en het meisje achter de kassa. Weliswaar in een voor mijn onbegrijpelijke taal, maar aangezien het woord GLUTEN af en toe viel (schijnbaar geen Aziatisch woord voor), wist ik dat het over mijn gerechtje ging. Er kwam nog een kok bij en begon een en ander aan iedereen uit te leggen. Ik denk dat het over de ingrediƫnten van de sauzen ging. De woorden "aardappelzetmeel" en "geen gluten" kon ik eruit opmaken. Schijnbaar haalde hij alle twijfel weg, want de andere koks lachten en knikten.
Helaas heb ik niet gezien of er een schone pan werd gepakt voor mijn gerecht, daar dacht ik helaas later pas aan. 

Voor KENNIS over gluten dus een mager 6je. Voor UITVOERING een 6+

 

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig wist de kok er wel wat van! Heb je nog last gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Suzanna,
    Ik ben na het eten niet misselijk geworden en heb nu na 1 dag geen last van opstoppingen en buikpijn.
    Moet jij met je voeding ook rekening houden met gluten (of andere allergenen)?

    BeantwoordenVerwijderen